DŰLŐngélő Borfesztivál információk

A Somló hegy Séd-dűlőjében a hangulat kiváló, a környezet páratlan, a borosgazdák vendégszeretők és a családi pincékben kitűnő borok várnak. Mindezt a sok szépet kívánjuk megmutatni az érdeklődőknek, megismertetni őket a helyi kézműves borokkal, a szőlőtermelő életformával. A borfesztivál résztvevői a festői Somló hegy tövében, pazar kilással a régi vár romjaira, szépen megművelt szőlőbirtokok és ódon pincék hűs falai között élvezhetik a kiváló borokat, finom ételeket és változatos programokat. 

A fesztivált a helyi pincészetek saját szőlőikben és pincéikben rendezik meg. Kérjük a résztvevőket, hogy vigyázzanak a vendéglátók által gondozott szőlőre, gyümölcsfákra, virágokra és óvják a környezetet, ami tájvédelmi körzet.  A helyszínen korlátozott az infrastruktúra, ezért igazi nomád fesztivál-élményre számíthatnak a fesztiválozók!

 

 

Megközelítés

A fesztivált autóval vagy  tömegközlekedéssel lehet megközelíteni, amiről bővebben itt olvashatnak. A fesztiválra  a Somló-hegy Hegy-kút bejárójánál, Somlószőlősön lehet belépni. Ennek közelében alakítunk ki egy nagy parkolót, ahol a gépjárműveket le lehet rakni. Innen gyalogosan kb. 5 perc járásra lehet elérni a DŰLŐngélő első nyitott pincéjét. A fesztivál többi helyszínét Somló Taxival is meg lehet közelíteni. Minden résztvevő kap egy térképet a tájékozódáshoz.

Belépés a fesztiválra

A DŰLŐngélő programjaira karszalagot lehet váltani, melynek ára 6,000 Ft. Ez jogosít térképre, ingyen zsíros kenyérre és szódára, friss forrásvízre a pincéknél. A karszalag mellé 10db kóstolójegy is jár saját névre szóló pincepohárral, melyet a térképen megjelölt pincéknél lehet beváltani. Karszalagot a bejáratnál és a kijelölt pincéknél lehet venni és érdemes előre lefoglalni online, mert csak korlátozott számban tudunk adni. Karszalagos vendégeink minden programon korlátlanul részt vehetnek.

Közlekedés a fesztiválon

A fesztivál  területén lehet barangolni bőven, gyalogosan bejárható. 15-20 pince lesz nyitva, de a több száz Séd-dűlő kispincéből bizonyára sok más borosgazda a birtokán lesz, érdemes körülnézni, ismerkedni. Igény eseten a több személyszállítót is lehet hívni Fenyvesi Tibor 

+36309979784, Kovács László +36309366824, Simon Zoltán +36308116408 Mivel a területen alig van közvilágítás, ezért javasoljuk, hogy hozzanak zseblámpát a résztvevők az éjszakai közlekedéshez.

Vendéglátás

 DŰLŐngélőn több pince pörkölttel, szalonnasütéssel várja vendégeit.

A fesztivál alatt több helyszínen lehet hordós és palackozott bort vásárolni is, és a kóstolójegyeket minden pincénél be lehet váltani a megelölt borokra. Biztosítunk betétdíjas sétáló fröccspalackot is azoknak, akik napközben túrázni indulnak.

 
Szállás

Háromféle szálláslehetőség közül választhatnak a fesztiválozók  (sátorhelyek és pinceszállások a szőlősgazdáknál, valamint környékbeli vendégházak),  amit érdemes előre lefoglalni, mert korlátozottan állnak rendelkezésre. A szállással kapcsolatos információk a Hol alhatok?oldalon. 

A DŰLŐngélő Zöld rendezvény

A Somlói Dűlők Egyesülete kiemelten figyel arra, hogy a Somló hegy tájvédelmi körzet ökoszisztémáját védje a DŰLŐngélő alatt is. Kérjük vendégeinket, hogy segítsenek minket ebben a törekvésünkben.

  • 0,75-ös műanyag sétáló borospalack betétdíja 200 Ft. Ne dobd el, visszavesszük 200 Ft-ért! Védjük együtt a Somló hegy környezetét. 

  • élelmiszerek a helyi termelőktől és beszállítóktól származnak zéró szállítási költséggel és csomagolással

  • környezetbarát hulladékgazdálkodás, szelektív begyűjtés, zöldhulladék komposztálást biztosítunk

Vízvételi, tisztálkodási lehetőség

Minden pince biztosít vízvételi lehetőséget, zuhany és WC használat a térképen megjelölt helyszíneken lehetséges.

Tűzvédelmi és biztonsági szabályok

A helyszíneken lesz dohányozásra kijelölt hely, tűzvédelmi okokból csak ezeken a helyeken lehet dohányozni. Tüzet rakni a fesztivál egész területén tilos. Kérjük fokozottan ügyeljenek az utak mellett található nyitott kutak közelében, különösen az esti órákban. Vgyázzanak értékeikre, mert a fesztivál szervezői nem vállalnak felelősséget értéktárgyaikért. 

Mit hozzak magammal?

Végül összeszedtük azokat a dolgokat, amiket szerintünk érdemes lesz hozni a fesztiválra

  • Zseblámpa

  • Pokróc (leülni, takarózni)

  • Naptej, nyári kalap

  • Meleg ruha (éjszakára)

  • Fürdőruha

  • Mobiltelefon  (feltöltve!!)

  • Tartalék ennivaló/ivóvíz

Itt lehet regisztrálni a DŰLŐngélőre.

Somlói Dűlők Egyesülete

családi pincék

Somló-hegy történelmi borvidék

 

székhely: Somlószőlős Somló-hegy hrsz 2308.

elnök: Balogh Zsuzsanna

Adószám: 18731105-1-19

Bankszámla: 11742087-20505758

 

Mobil: +36 30 67 00 370

e-mail: dulongelo@gmail.com

press to zoom
press to zoom
press to zoom

Success! Message received.