SOMLÓ Séd-DŰLŐgélő

A Séd-DŰLŐngélőt hagyományteremtő céllal rendeztük meg két alkalommal civilek, helyi szervezetek és intézmények összefogásával.

 

Célunk az volt, hogy megmutassunk értékeket, amiket a Somló családi pincéi rejtenek.  Ezek a pincék többnyire nem elérhetőek a borpiacon, így boraikat csak benfentesek kóstolhatják, a hegy eme oldalára külsősöknek nehéz "odatalálni". Pedig a hangulat kiváló, a környezet páratlan, a borosgazdák vendégszeretők és a családi pincékben kitűnő borok várnak.

Mottónk "Zene és komédia a szőlőtőkék között"

Elhívtunk barátokat és fellépőket a pincék mélyére, a hordók mellé, a diófák alá és a szőlőtőkék közé, hogy együtt poharazzunk és megmutassuk mindazt a sok szépet, ahogy és amivel együtt élünk: somlói kézműves borokat és a szőlőtermelő életformát.

A DŰLŐngélő résztvevői a festői Somló-hegy tövében, pazar kilással a régi vár romjaira, szépen megművelt szőlőbirtokok és ódon pincék hűs falai között élvezhették a kiváló borokat, finom ételeket és változatos programokat.

Fesztiválemlékek a Facebook-on

  • Wix Facebook page

RTL Kalandor c. műsora 2015.08.01.

Vendégünk volt a Balkán Fanatik
Vendégünk volt a Balkán Fanatik

Igazi mulatós hangulatot varácsoltak.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Természetvédelem

 

A fesztivált a Somló hegy Séd-Dűlőjén családi pincék saját szőlőikben és pincéikben rendezik meg. Kértük a résztvevőket, hogy vigyázzanak a vendéglátók által gondozott szőlőre, gyümölcsfákra, virágokra és óvják a környezetet, ami tájvédelmi körzet. A helyszínen korlátozott az infrastruktúra, ezért igazi nomád fesztivál-élményre számíthattak a fesztiválozók!