SOMLÓ Séd-DŰLŐgélő

A Séd-DŰLŐngélőt hagyományteremtő céllal rendeztük meg két alkalommal civilek, helyi szervezetek és intézmények összefogásával.

 

Célunk az volt, hogy megmutassunk értékeket, amiket a Somló családi pincéi rejtenek.  Ezek a pincék többnyire nem elérhetőek a borpiacon, így boraikat csak benfentesek kóstolhatják, a hegy eme oldalára külsősöknek nehéz "odatalálni". Pedig a hangulat kiváló, a környezet páratlan, a borosgazdák vendégszeretők és a családi pincékben kitűnő borok várnak.

Mottónk "Zene és komédia a szőlőtőkék között"

Elhívtunk barátokat és fellépőket a pincék mélyére, a hordók mellé, a diófák alá és a szőlőtőkék közé, hogy együtt poharazzunk és megmutassuk mindazt a sok szépet, ahogy és amivel együtt élünk: somlói kézműves borokat és a szőlőtermelő életformát.

A DŰLŐngélő résztvevői a festői Somló-hegy tövében, pazar kilással a régi vár romjaira, szépen megművelt szőlőbirtokok és ódon pincék hűs falai között élvezhették a kiváló borokat, finom ételeket és változatos programokat.

Fesztiválemlékek a Facebook-on

  • Wix Facebook page

RTL Kalandor c. műsora 2015.08.01.

Vendégünk volt a Balkán Fanatik
Vendégünk volt a Balkán Fanatik

Igazi mulatós hangulatot varácsoltak.

Természetvédelem

 

A fesztivált a Somló hegy Séd-Dűlőjén családi pincék saját szőlőikben és pincéikben rendezik meg. Kértük a résztvevőket, hogy vigyázzanak a vendéglátók által gondozott szőlőre, gyümölcsfákra, virágokra és óvják a környezetet, ami tájvédelmi körzet. A helyszínen korlátozott az infrastruktúra, ezért igazi nomád fesztivál-élményre számíthattak a fesztiválozók!