Fotó: Tihanyi György

DŰLŐngélő Vince borverseny

2017. január 21.szombat délután 15 órától

„ Szent Vincéhez kötődő hagyomány a VINCE VESSZŐ. A szőlősgazdák a Vince-nap időjárásból és az ezen a napon metszett "vincevesszők" állapotából jósolták meg a szüret gazdagságát. Megnézik rögvest, aztán vízbe állítva hajtatják is.”

15 órától

Vincevessző áldás

Helyszín: Somlószőlős Kultúrház, Kossuth u. 102.

Fotó: Tihanyi György

A szőlősgazdákat és a Vince vesszőket Juhász Dénes helyi evangélikus lelkész áldja meg, akiről itt olvashatunk http://www.evangelikus.hu/taxonomy/term/8096

16.30-kor borverseny eredményhirdetés

Részvételi díj: 1.500 Ft/fő, mely tartalmazza a borversenyen való részvételt, borbírálatot. Maximum 200 vendéget tudunk fogadni.

Regisztráció: dulongelo@gmail.com vagy itt 

DŰLŐngélő borverseny

Helyszín: Somlószőlős Kultúrház, Kossuth u. 102.

A Somlói Dűlők Egyesületének 2016.évi  nyilvános borversenye.

A borok 3 kategóriában versenyeznek, a zsűri, a közönség és a boros gazdák is állítanak első helyezettet.

A borversenyen részt vevő pincék

Több, mint 20 bor fogja megmutatni magát a DŰLŐngélő Vince borversenyén.

A szakmai zsűri, a boros gazdák és a közönség is dönteni fognak külön-külön, melyik lesz az első helyezett!

 

A pincék sora

* Balogh családi pince * Bogdán pince * Vári-Kovács pince * Kiss János Norbert  pincéje * Gecsu pince * Gézaháza * László pince * Söth pince * Szabó Gyuszi pincéje * Vida pince * Tokolics pince * ifj.InhauserIstván * Marton Laci pincéje * Vikker pince * Öreg holló pince * Mészáros Imre * Puchinger Zoli

A szakmai zsűri

Györgykovács Imre 
Somló egyik legismertebb borkészítője, 2012-ben a Borászok borásza címet is elnyerte. Családi pincészetében, feleségével, kis területen gazdálkodnak és készítenek borokat.

Szeremley László 
A nagy múltú és sikerekkel büszkéljedő Szeremley borbirtok vezetője, édesapjától vette át az irányítást. A badacsonytomaji központú borászat 72-72 ha területen dolgozik vörös- és fehérborszőlő fajtákkal.    

Kecze Zoltán 
A Kecze-Hady kézműves pincészet 4 hektárján dolgozó, aszófői borász, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken készíti különleges borait.

Barcza Bálint 
Somlói borász a Barcza pincészet tulajdonosa, életvitelszerűen is a Somló-hegyen él és készíti kézműves borait, tradícionális eljárással. Szalmabora igazi különlegesség. Csobáncon is művel szőlőt. 

Kis Tamás 
Somlói vándor néven ismertté vált fiatal, somlói borász. Jelenleg 5 ha-on dolgozik a hegy különböző területein. 2014 óta ő is életvitel szerűen él a hegyen. A borvidékről egyedüliként lett Junibor tag.

Tóth Péter 
A Kőfejtő pince tulajdonosa, a Somlói borvidék hegybírója. Végzett borász, nagyrészt a Séd-dűlőben van területe. A 2011-es Kőfejtő cuveé Budapest bora lett.